Hoe weet ik of er asbest in mijn pand zit?
Bevat het dak golfplaten die voor 1993 zijn aangebracht? Dan kun je er vanuit gaan dat deze platen asbest bevatten. Is jouw woning voor 1993 gebouwd? Dan is de kans groot dat er asbesthoudend dakbeschot is toegepast, dat de rookgasafvoer asbest bevat of dat stelplaatjes en/of plafond asbest bevatten. Twijfel je? Neem contact met ons op.

Wat kost de renovatie van een asbestdak eigenlijk?
De kosten zijn afhankelijk van veel factoren. We komen graag langs om een vrijblijvende offerte uit te brengen. Neem daarvoor contact met ons op.

Mag ik asbest zelf verwijderen?
Ja, dat mag onder bepaalde voorwaarden en alleen als het te verwijderen oppervlak kleiner is dan 35 vierkante meter. Twijfel je? Neem contact met ons op. We adviseren je graag.

DE VOORDELEN VAN
ASBEST SERVICE
SALLAND

 • Één partij
 • Één contactpersoon
 • Ervaren vakmensen
 • Vooraf inzicht in de koste

Wat is de doorlooptijd tussen eerste bezoek en daadwerkelijke renovatie?
Wij streven ernaar om binnen één week een offerte op te maken. Zodra die is goedgekeurd door jou, maken we een aanneemovereenkomst. Meestal ontvang je deze op de dag van akkoord. Als we de aanneemovereenkomst akkoord retour hebben, vragen we de asbestinventariseerder om een afspraak met je te maken. Dit gebeurt binnen een week. Op basis van de inventarisatie wordt een rapport opgesteld en doen we een sloopmelding. Daarna gaat de officiële wachttijd van 4 weken in waarin de instanties mogen reageren op de melding. In deze wachttijd kunnen wij al met u een moment plannen om de werkzaamheden uit te voeren. Heb jij bijzonderheden in verband met de planning? Neem dan contact met ons op. We denken graag met je mee.

Hoe lang duurt de renovatie?
Wij proberen daken zo vlot mogelijk te renoveren, zodat jij het desbetreffende gebouw snel weer kunt gebruiken. Voor kleine renovaties geldt doorgaans dat het binnen twee dagen gereed kan zijn: één dag saneren en één dag bouwen. Voor grotere of afwijkende projecten hebben we meer dagen nodig.

Kan ik het pand tijdens de renovatie blijven gebruiken?
In principe niet. In ieder geval de ruimte direct onder het dak kan tijdens de renovatie niet worden gebruikt. Heb je een bedrijf en wil je de ruimte zo kort mogelijk ‘kwijt zijn’? Neem contact met ons op. Dan kijken we hoe we jou zoveel mogelijk tegemoet kunnen komen qua planning.

Mijn pand bevat asbest. Loop ik gevaar?
Niet direct. Zo lang je asbest niet beschadigd is er weinig aan de hand. Door erosie (vooral bij oude platen) kunnen er echter asbestdeeltjes vrij komen, die alsnog een nadelig effect kunnen hebben op de gezondheid. Langdurige blootstelling aan asbest kan zelfs leiden tot asbestkanker, een dodelijke ziekte.

Wat zijn de mogelijkheden voor een nieuw dak?
De mogelijkheden voor een nieuw dak zijn eindeloos. Nieuwe golfplaten, dakpannen, extra isolatie, zonnepanelen, alles is mogelijk. Kijk voor inspiratie op deze pagina.

Vragen over asbest?

We kunnen ons voorstellen dat je nog vragen hebt. Neem gerust contact met ons op. We vertellen je graag wat er mogelijk is.

BEL MIJ TERUG

  Je naam

  Je telefoonnummer

  Contact

  Stuur ons een berichtje, dan nemen we zo snel mogelijk contact met je op.

  Not readable? Change text. captcha txt

  Start typing and press Enter to search