Jouw woning of gebouw laten controleren op asbest? Goed idee! Een asbestinventarisatie maakt inzichtelijk waar in jouw gebouw(en) asbest is verwerkt en hoeveel. Op basis van een asbestinventarisatierapport kunnen we advies uitbrengen over de asbestverwijdering. Na een asbestinventarisatie weet je dus precies wat er voor nodig is om een veilige, asbestvrije (woon)omgeving te creëren. Wist je dat je asbest tot 35 vierkante meter zelf mag verwijderen?

Een asbestinventarisatie laten uitvoeren:

Tot 1994 werd asbest veel gebruik in gebouwen en woningen, bijvoorbeeld in de vorm van golfplaten, gevelbeplating, windveren, schachtafdichtingen en dakbeschot. Asbest is sterk, slijtvast, isolerend en brandwerend, maar vooral – en dat weet men nu – levensgevaarlijk.

Naarmate asbest ouder wordt brokkelt het materiaal af. De vezels die hierbij vrijkomen zijn met het blote oog nauwelijks waarneembaar. Eenmaal in de luchtwegen, kunnen asbestvezels zorgen voor ziektes zoals asbestose en longkaker. Is je gebouw voor 1994 gebouwd en wil je verzekerd zijn van een schone, gezonde leefomgeving? Dan raden we een asbestinventarisatie aan. 

De belangrijkste redenen op een rij:

+ Een asbestvrij gebouw is veilig en toekomstbestendig
+
Een asbestinventarisatie geeft duidelijkheid
+ Steeds meer verzekeraars verzekeren alleen asbestvrije gebouwen
+ Nieuwe subsidieregelingen stimuleren het verwijderen van asbest
+ Een asbestinventarisatie schept duidelijkheid bij verkoop of aankoop van gebouwen
+ Een asbestinventarisatierapport is (in veel gevallen) verplicht bij de verbouw van gebouwen die voor 1994 zijn gebouwd

asbest_salland_inventarisatie-2

DE VOORDELEN VAN
ASBEST SERVICE
SALLAND

 • Één partij
 • Één contactpersoon
 • Ervaren vakmensen
 • Vooraf inzicht in de kosten

Hoe gaat een asbestinventarisatie in zijn werk?

Een asbestinventarisatie wordt uitgevoerd door een bouwkundig professional. Hij (of zij, dat kan natuurlijk ook) kijkt grondig naar een of meerdere gebouwen en weet op basis van kennis, ervaring en richtlijnen waar asbest voor kan komen. Er worden foto’s genomen en monsters, die worden geanalyseerd in een lab. Op basis van die informatie wordt nauwkeurig in beeld gebracht op welke plekken en met hoeveel asbest je te maken hebt. Aan de hand van een asbestinventarisatierapport kunnen we vervolgens een plan maken voor de verwijdering van asbest. In sommige gevallen, bij 35 vierkante meter of minder (buitenasbest geschroefd), mag een eigenaar dat zelf doen.

asbest_salland_inventarisatie-1

Wat is het voordeel van een asbestinventarisatie via Asbest Service Salland?

Een asbestinventarisatierapport geeft waardevolle informatie, maar daarmee is het asbest nog niet verwijderd. Laat je een asbestinventarisatie uitvoeren via ons, dan heb je gedurende het hele proces – van inventarisatie tot (bijvoorbeeld) het plaatsen van nieuwe golfplaten – één contactpersoon. We geven zo snel mogelijk inzicht in de te verwachten sanerings- en bouwkosten en beantwoorden de vragen die onderweg bij je opkomen. Uiteraard staat het je vrij om de uiteindelijke asbestsanering door een andere partij te laten uitvoeren als dat beter past.

Ik wil een asbestinventarisatie laten uitvoeren, hoe regel ik dit?

Laat je gegevens achter via onderstaand contactformulier, dan nemen wij contact met je op voor een intake op locatie. Tijdens de intake bekijken we de situatie. Op basis daarvan kunnen we precies zeggen wat een asbestinventarisatie gaat kosten. De kosten zijn afhankelijk van de tijd die een inspecteur bezig is en de hoeveelheid te nemen monsters. Een grove indicatie (gemiddelde): 400 euro inclusief btw. De gemiddelde wachttijd voor een inventarisatierapport bedraagt drie weken.

Aanvraag asbestinventarisatie

Laat je gegevens achter via onderstaand contactformulier, dan nemen wij contact met je op.
Liever meteen contact? Bel dan met Ian: 06 29 463 442.

  Je naam

  Je telefoonnummer

  Contact

  Stuur ons een berichtje, dan nemen we zo snel mogelijk contact met je op.

  Not readable? Change text. captcha txt

  Start typing and press Enter to search