Meer informatie over asbest en asbestverwijdering

 In Blog

Ondanks het uitgestelde asbestverbod gaan verschillende provincies gaan door met het uitbannen van asbest. Overijssel is hierin een van de voorlopers. Met dank aan stimulerende maatregelen is er in Overijssel in twee jaar tijd drie miljoen vierkante meter asbest verwijderd. De ambitie: een asbestvrije provincie. Want gebouwen zonder asbest zijn veiliger voor onze gezondheid en beter voor het milieu. In deze blog delen we alles wat handig is om te weten als je overweegt om asbest te (laten) verwijderen.

Provincie Overijssel: vervang asbestdaken door zonnepanelen
13 januari 2020

Overijssel wil het vervangen van asbestdaken vlot trekken door dit te combineren met het plaatsen van zonnepanelen op daken. De provincie hoopt dat deze aanpak landelijk beleid wordt en stopt als stimulans 6,25 miljoen euro in een nationaal fonds. Overijssel is landelijk koploper in het verwijderen van asbestdaken. In 2017 lag er nog 10 miljoen vierkante meter, nu is dat nog ongeveer 7 miljoen.

Lees verder op Tubantia.nl

Opstalverzekering en asbestschade
19 november 2019

Is je huis gebouwd vóór 1994? Dan is mogelijk asbest gebruikt. Dat hoeft op zich geen probleem te zijn, maar bij brand- of stormschade is het belangrijk dat je opstalverzekeraar alle (extra) kosten vergoedt. Dat doen ze echter niet allemaal.

Lees verder op Consumentenbond.nl

Speciaal fonds voor huiseigenaren die asbest willen verwijderen
14 oktober 2019

Het kabinet wil er werk van maken om het aantal asbestdaken terug te dringen: huiseigenaren die de kankerverwekkende stof willen laten verwijderen, kunnen straks beroep doen op een speciaal fonds. Dat schrijft staatssecretaris Stientje van Veldhoven van Milieu. De staatssecretaris schrijft aan de Tweede Kamer dat ze, ook nu het verbod van tafel is, werk wil maken van een eerder aangekondigd fonds. Huiseigenaren die kankerverwekkende asbest willen laten verwijderen, kunnen daarvoor een beroep doen op geld uit dat fonds. Het fonds moet volgend jaar beschikbaar zijn en zal tot 2028 lopen.

Lees verder op RTLNieuws.nl

Overijssel koploper in asbestdaken verwijderen
25 maart 2019

De provincies Gelderland, Overijssel en Utrecht gaan voorop en verwijderden de meeste meters asbest van de daken. Overijssel is daarbij de koploper. In de provincie werden er in 2018 zo’n 1,5 miljoen vierkante meter aan asbestdaken verwijderd. Dat was ongeveer twee keer zoveel als in 2017 en 2016. Dat tempo hoeft nog maar een klein tandje hoger om op tijd klaar te zijn. In Gelderland wordt jaarlijks gemiddeld zo’n 0,8 miljoen vierkante meter aan asbestdaken verwijderd. Landelijk is er nu nog zo’n 100 miljoen vierkante meter over.

Lees verder op DeStentor.nl

Recent Posts

Laat een reactie achter

Contact

Stuur ons een berichtje, dan nemen we zo snel mogelijk contact met je op.

Not readable? Change text. captcha txt

Start typing and press Enter to search